Close

1 februari 2017

De Slimmer Leven Challenge 2017 gaat weer van start!

De Slimmer Leven Challenge, misschien kun je het je nog herinneren. Vorig jaar gingen zo’n 200 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en het Summa College met elkaar de samenwerking aan om zorginnovaties te bedenken.

Vierde editie
Op 17 februari gaat een nieuwe editie van de Slimmer Leven Challenge van start! De challenge wordt dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘het hart’. Wij gaan samen met studenten en de Hartstichting op zoek naar oplossingen voor problemen die voorkomen in de zorg voor hartpatiënten.

Een mooie combinatie
De kracht van de wedstrijd zit in de verdeling van de teams. Het unieke aan de challenge is namelijk de samenwerking tussen verschillende soorten studenten: TU/e-studenten zijn creatieve breinen, Summa-studenten weten wat leeft op de werkvloer en toepassingsgerichte Fontys-studenten brengen die twee werelden bij elkaar. Eén dag lang gaan studenten aan de slag om de beste nieuwe ideeën te bedenken of bestaande ideeën door te ontwikkelden. De teams worden op deze dag begeleid door docenten en professionals uit het werkveld.

Doorontwikkelig
Aan het eind van de kick-off-dag bepaalt een vakjury welke vijf teams in mei naar de finale gaan. Die teams krijgen de komende maanden trainingen en begeleiding van experts uit het bedrijfsleven, zodat ze hun idee nog verder uit kunnen werken. De uiteindelijke winnaar van de Slimmer Leven Challenge wordt vervolgens tijdens de Dutch Technology Week bekendgemaakt.