Close

2 mei 2017

Slimmer Leven Challenge inspireert studente Minke in keuze voor vervolgstudie!

De Slimmer Leven Challenge heeft  Minke Sleddens, student Verpleegkunde aan het Summa College, geïnspireerd om voor de technologiekant van de zorg te kiezen. Hoe? Dat vertelt Minke hieronder.

“De gezondheidszorg is voortdurend in ontwikkeling. Elke dag krijgt de zorg te maken met nieuwe technologieën en innovatieve toepassingen, waardoor de zorg voor mensen telkens beter en efficiënter wordt. Daarom zijn professionals nodig met verstand van gezondheidszorg én techniek. Ik ben sinds mijn deelname aan de Slimmer Leven Challenge in 2014 enorm geïnteresseerd geraakt in technologische ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.

Het bedenken van innovaties, het nadenken over de ethische aspecten die bij de innovaties komen kijken, maar met name de samenwerkingen met andere disciplines en de reacties van zorgvragers en collega’s boeit mij enorm! Sindsdien heb ik met regelmaat deelgenomen aan projecten, en heb ik presentaties verzorgd met ZORA de zorgrobot. Momenteel zit ik in de organisatie van de Slimmer Leven Challenge.  Door de zorgcompetitie ben ik erachter gekomen dat mijn toekomst ligt in de technologische kant van de zorg! Binnenkort start ik dan ook met de HBO opleiding Gezondheid & Technologie in Enschede. Binnen deze opleiding wordt de koppeling gemaakt tussen technologische ontwikkelingen, innovaties en het verpleegkundig beroep. Een nieuwe uitdaging die ik met veel enthousiasme aanga!”