Close

11 mei 2017

Training 3: de laatste training voor de finale!

Op woensdag 10 mei vond de laatste training plaats om de finalisten klaar te stomen voor de finale. De training stond dan ook in het teken van pitchen, en hoe een zo goed mogelijk verhaal neer te zetten om de jury te overtuigen. Aan Jonathan Talbott, van Talbott International Presentations, de eervolle taak om de studenten hier waardevolle tips over te geven. En ja, hij is Amerikaan met een accent.

Nadat de studenten nog maar eens is verteld wat er allemaal op het spel staat en te winnen valt, trapt Jonathan af met de vraag waar mensen het meest bang voor zijn. Met stipt op nummer 1 staat spreken in het openbaar. Aan de hand van oefeningen en tips gaan de studenten aan de slag hoe ze komende dinsdag een goede pitch kunnen neerzetten. In het begin nog een beetje onwennig, maar al snel doet iedereen mee. Via een aantal vragen, wat wil je bereiken met je pitch, wat doet je product en voor wie is je product bedoeld? Komen de groepjes tot een basispitch. Maar de pitch zoals die nu ligt is “laten we eerlijk zijn, nogal saai” aldus Jonathan.

Met een oefening in stemvolume laat Jonathan daarna zien dat je in een pitch al de nodige afwisseling kan aanbrengen. Dan gaan we over naar de baksteen. Ja echt, een baksteen. De studenten moeten benoemen wat de eigenschappen en de voordelen van een baksteen zijn. Die voordelen zijn uiteindelijk de toegevoegde waarde van je product. Maar wil je de jury en het publiek voor je winnen? Dan moet je inspelen op de emotie.

Met al deze informatie in het achterhoofd,  is het laatste deel van de training aangebroken, waarin de groepjes aan de slag gaan met het schrijven van hun pitch. “Maar wat nou als we niet al onze ideeën met de groep willen delen”, vraagt team Pressure Point zich af. Want stel je voor dat de andere groepjes met de goede ideeën aan de haal gaan? Daarover mogen ze Jonathan nog even een-op-een spreken. Nadat alle groepjes hun pitch hebben voorgedragen, en nog de nodige waardevolle feedback hebben gekregen is het nu aan hen om een mooie pitch neer te zetten.

Op naar de finale! Pressure Point, Smart Brush, Het Kloppend Hart en Het Hart is het Leven, veel succes!