Close

2016

#1: Confectie op maat

Iedereen maakt het wel eens mee; je hebt schoenen gekocht die tóch niet goed blijken te passen. Vooral voor ouderen is dit een probleem. Hier biedt ‘Confectie op maat’ dé oplossing voor. Door voeten te scannen met een 3D-scanner vindt ‘Confectie op maat’ de perfecte schoen. De 3D scan wordt getoetst in een database waar alle inwendige maten van een grote collectie schoenen zijn opgeslagen. Hier wordt beoordeeld of de schoen goed aansluit. 

Truus
Stop Struikelen
Onderweg met Kim
Stabilisator

2015

#1: Fietsen verleer je niet

Welke passies, hobby’s en kennis liggen er verborgen ‘achter de geraniums’ van jouw opa of oma? Jarenlange opgebouwde kennis, kunde en vakmanschap vormen een waardevolle verborgen schat in het bezit van onze ouderen. Fietsen verleer je niet! Maar waar fiets je heen als je nergens meer naar toe hoeft?

‘Fietsen verleer je niet’ bedacht een online platform dat actief geworven ouderen hun kennis en kunde te ruil laat aanbieden. Een kersenvlaai en kleine vergoeding tegen een mooie houten tuinbank? Deal! Waarom zelf je band plakken als je achter buurman het met plezier doet?! Super!

Zij draaiden de hulpvraag om. Niet; ‘wat kunnen wij voor u betekenen’, nee; ‘wat kunt u voor óns betekenen?’. De bijbehorende interactie en communityvorming zorgt er voor dat ouderen weer op een gewaardeerde plek in de maatschappij worden teruggeplaatst.

FamilyFrame
Gemoedsrust
Mien geeft raad
Dobbel