Close

14 april 2017

Studenten krijgen genoeg inspiratie tijdens meet en greet diner!

Vier groepjes zijn er… sommigen een beetje zenuwachtig. Anderen heel zeker van zichzelf. De avond begint met een pitch. Eén voor één stellen de groepen zich voor aan de aandachtig luisterende experts. Het enthousiasme zit er meteen goed in. Erna zijn de experts aan de beurt. Ze komen vanuit verschillende vakgebieden en kunnen de studenten op deze manier het beste adviseren. Iedereen heeft zijn eigen expertise. Er zijn zowel experts aanwezig van de Health Innovation Campus, Lunetzorg en de hartstichting maar ook van Brainport, de TU/e en Slimmer Leven 2020.

Om 18.00 uur gaan alle groepjes aan tafel. Voorzien van een heerlijk voorgerecht beginnen de eerste vragenvuren. Het groepje ‘Het hart is het leven’ heeft het idee om voorlichting te geven aan jongeren via een VR-bril. Zij denken met een realistische voorlichting de doelgroep echt te raken. “Als kind had ik zelf hartproblemen en om duidelijk te maken hoe dit precies werkte demonstreerde de dokter dit d.m.v. het knijpen in een stressbal. Als hij sneller kneep dan pompte het hard dus sneller en dat was niet goed voor me. Ik vond dit een heel goed voorbeeld. Zo kwam ik op het idee van een VR-bril” vertelt Pub Frijters. Het groepje praat ronduit met de aangeschoven experts.

“Maar wat is jullie businessmodel?” vraagt Cees van Arendonk, Health Innovation Campus. “Ja, wie gaat dat betalen” grapt iemand anders. Ze adviseren de groep goed na te denken over financiering. Dit is wel nodig om een concept van de grond te krijgen. Ook krijgen ze het advies om hun doelgroep te verkleinen. “Dan kan je je concept hier beter op afstemmen en bereik je de mensen gemakkelijker” zegt Steven van Huiden, TU/e.

Aan een andere tafel gebaart Pieter Schendstok van Subliem Ondernemen wild naar alle contactpersonen “Sla nu je slag en leg zo veel mogelijk contacten”!

“Het is heel gezellig. We kunnen veel delen en krijgen hier goede ideeën en concreet advies voor terug. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat in mei, tijdens de DTW het Slimmer Leven Huis op het 18 septemberplein in Eindhoven staat. Dit huis staat vol met technologische mogelijkheden en één daarvan lijkt op ons concept. Hier gaan we natuurlijk kijken!” zeggen Jot en Sandra van het groepje Pressure Point. Ze bedachten een paal die van dorp naar dorp reist, waar je je arm in kunt steken en op deze manier bijvoorbeeld je bloeddruk kunt meten.

Ellen Janssens van de Hartstichting zegt over de avond: “Mooie ideeën maar ze moeten nog grote stappen maken. Met alleen een goeie pitch kom je er niet. Ik ben heel erg benieuwd naar de finale!”

Minke Sleddens, student bij Summa Verpleegkunde en onderdeel van het organisatiecomité is tevreden. “Ik heb zelf twee jaar geleden meegedaan aan de Slimmer Leven Challenge en ik vond het zo leuk dat ik nu in de organisatie zit”. Volgend jaar begint ze aan haar hbo opleiding Verpleegkunde. Door de Slimmer Leven Challenge kiest ze voor een verpleegkunde opleidingen met als focus techniek. “Die is er maar één in Nederland, dus ik moet helemaal naar Enschede”.